Bezienswaardigheden Den Bosch

Als je er even tussenuit wilt dan is Den Bosch zeker de moeite waard. Den Bosch is gelegen in het mooie Noord-Brabant met zijn prachtige bossen . Zomers is de temperatuur er hoger dan op andere plaatsen in Nederland. Daarom is het daar heerlijk vertoeven. Maar ook is er veel te zien in Den Bosch, de zogeheten bezienswaardigheden. Ook zijn de Bosschenaren ook trots op hun rijke cultuur, en in het verleden was Den Bosch was een echte handels-, nijverheid- en vestigingsstad. Daardoor zijn de twee water poorten, deze maakte deel uit van de eerste ommuring. Dit deel van de geschiedenis nog terug te zien in het straatbeeld van Den Bosch. Vervolgens werd de tweede ommuring gebouwd, ongeveer ter grootte van de huidige binnenstad. Daar een deel van Den Bosch lager lag verhoogde men de stad twee a drie meter op te hogen met zand. Dit in verband met de vele overstromingen. De riviertjes die binnen de ommuring kwamen te liggen noemde men de Binnendieze, hier wordt nog steeds in gevaren.

Ontdek de diversiteit van Den Bosch

Sint-Jans-Hertogenbosch.jpg
Sint-Jans-Hertogenbosch” door Karrow uit nl. Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

De oude gevels en gerestaureerde monumenten van deze hoofdstad van Noord-Brabant zijn afkomstig uit de middeleeuwen. De Sint Janskathedraal is één van de meest indrukwekkendste gebouwen van West-Europa. Deze kathedraal is ontstaan uit twee kerken met verschillende stijlen. Echt een genot om naar te kijken. Ook het stadhuis en het huis ‘De Mondriaan’ gebouwd uit de oudste bakstenen geven je een beetje een nostalgisch gevoel. Daarom is het zeker een aanrader om hierlangs een wandeling te maken met of zonder gids. Deze wandelingen zijn ook te combineren gecombineerd met een vaartocht door de Binnendieze, zo zie je de stad op een andere manier.

Musea te kust en te keur

Wil je iets aparts. Ga dan naar het Jheronimus Bosch Art Center. Het is een kunstmusea met allerlei aparte dingen. Ook Het Noordbrabants Museum is een aanrader, hier komen de werken van Picasso, Van Gogh en andere beroemde schilders goed tot hun recht. Wie van carnaval houdt moet zeker een bezoek brengen aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Verder is er nog een stedelijk museum het kunstmuseum ‘Slager’ . Je kunt je dus niet vervelen in Den Bosch.