Parkeren

Een bezoekje brengen aan de hoofdstad van Noord-Brabant is zeker de moeite waard. Het is geliefd om zijn cultuur historiën. Wat nog erg goed terug te zien is in de binnenstad. Maar ook om vele de gastvrije, bourgondische Brabanders. Je voelt je er gauw thuis. In het centrum zijn vele musea, eetgelegenheden en terrasjes. Ook in de omgeving van Den Bosch is er veel te beleven. bijvoorbeeld varen over de Dommel, een dagje naar de Efteling of fietsen over de Strabrechtse heiden. Je kunt je dus niet vervelen.

Hoe te parkeren in Den Bosch

Ga je een dagje winkelen of stappen in Den Bosch dan is het handig om te weten waar je het beste kunt Parkeren. In het centrum is het op alle dagen van de week betaald parkeren. Ook is het aantal parkeerplaatsen daar beperkt. Daarom kun je beter gebruik maken van één van de parkeergarages die in het centrum zijn geplaatst of iets buiten het centrum op één van de P+R’s/Transferia. Borden langs de weg naar één van de transferia. Je parkeert hier je auto en wordt vervolgens met het openbaar vervoer heen en weer naar het centrum gebracht. Makkelijker kan gewoon niet.

Wat te betalen voor het parkeren

In het directe centrum van den Bosch betaal je een tarief van 2,50 euro per uur, maximaal 15 euro per dag. Daar iets buiten betaal je 2 euro per uur, maximaal 12 euro en in de woonwijken 1,50 euro. Je kunt betalen met contant geld maar tegenwoordig ook met je telefoon of smartphone. Dan betaal je ook werkelijk de parkeertijd. Hoe makkelijk kan het zijn. De parkeergarages hanteren een prijs van 2,20 euro per uur met een dagtarief van 20 euro. Het goedkoopste is om te parkeren op een P+R transferium. Het parkeren is hier gratis en voor 4 euro word je heen en terug vervoert naar het centrum. Bij de P+R NS-station Den Bosch hanteren ze een uurtarief van 2 euro. Voor treinreizigers 1 euro.