Uit eten en parkeren

‘s-Hertogenbosch, in de volksmond Den Bosch genaamd, is de hoofdstad van de mooie provincie Noord-Brabant. ‘s-Hertogenbosch betekent ‘Bos van de Hertog’ en tijdens carnaval wordt het drie dagen gedoopt tot Oeteldonk. Het stadshart dateert uit de middeleeuwen. Deze middeleeuwse structuur is grotendeels behouden. Tijdens een wandeling ontdek je de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden en monument van de oude binnenstad. En vergeet dan vooral niet om tijdens een rustpauze even een kopje koffie met een Bossche Bol te nemen. Dit is zeker een aanrader om ook de Sint-Janskathedraal te bekijken. Verder vind je er musea, vele winkels, theaters en worden er vele evenementen georganiseerd.

Het eten is goed in het mooie Den Bosch

Er wordt wel eens gezegd dat het leven goed is op het Brabantse land. En dat klopt. Den Bosch is één van de bourgondische steden van het mooie Brabant. Het heeft meer dan 125 restaurantjes. Dus keuze genoeg. De Bosschenaren zijn gek van bistro’s en eetcafés. Dus reserveren is zeker een aanrader. Op Youripi website is er een selectie gemaakt van de meest beste eetgelegenheden in Den Bosch. Het is handig als u even op deze site een kijkje gaat nemen voordat je Den Bosch een bezoekje brengt.

Parkeren in Den Bosch is even een weetje

parkeren den bosch

Indien u Den Bosch bezoekt is het handig om van te voren even te kijken waar je je auto het beste kunt parkeren. Den Bosch is namelijk autoluw. Gelukkig zijn er parkeermogelijkheden genoeg. Alleen moet je het even weten. In het centrum is er betaald parkeren en kun je het beste kiezen voor een parkeergarage. Gratis parkeren kan ook. Dit kan bij de drie P+R transferia, deze zijn gelegen rondom het centrum van Den Bosch. Voor ongeveer 4 euro krijg je dan een retourticket met het openbaar vervoer naar het centrum. Deze bussen rijden normaal om de 10 minuten en als het rustig is om de 20 minuten. Op het P+R terrein nabij het Centraal Station Den Bosch kun je ook je auto kwijt voor ongeveer 1,80 euro per uur. Treinreizigers krijgen daar korting op het maximale dagtarief. Kortom keuze genoeg om te parkeren.